logo SauerlandRadringFietsen; kan op velerlei manieren. Gewoon lekker rustig genietend van de fraaie omgeving kan heel goed op de Sauerland radring, een route va 82 kilometer die u door de mooiste plekken van de omgeving voert en die wordt aangemerkt al middelzwaar. De route is te downloaden via internet (http://www.ferienregion-eslohe.de/deutsch/freizeit-sport/ausflugsziele/sauerlandradring/) en wordt aangegeven met een logo.

Bezienswaardigheden op deze route zijn onder meer;

  • dampflanddleute museum in Eslohe;
  • Schieferbergbau- und Heimatmuseum in Holthausen;
  • Technisches museum, besteckfabrik in Hesse.

MTB

logo MTBtourenVoor wie het gewone fietsen te weinig uitdaging geeft zijn er natuurlijk ook de MTB trails. In de omgeving zijn vele trails beschikbaar. Eslohe ligt dan centraal om alle kanten uit te gaan. Alle trails zijn te downloaden als GX voor uw GS apparaat. Op de website http://www.bike-arena.de/Touren/MTB-Touren vindt u alle informatie.

Natuurlijk kunt u uw fiets bij ons schoonspoelen na een spannend avontuur en weer helemaal rijklaar maken voor de volgende dag/rit. Uw fiets kunt u veilig stallen in onze afgesloten garage.


Wielrennen

Ook voor de wielrenners zijn er mooie routes. In het Sauerland kunt u goed werken aan uw conditie. Houdt u er wel rekening mee dat Duitsland geen fietsland is zoals Nederland. U rijdt vaak op de drukke doorgaande wegen (onze provinciale wegen) zonder een afgescheiden fietspad. Tevens mag er op deze wegen aanmerkelijk harder gereden worden dan in Nederland waardoor u al fietser meer risico loopt. Denk daarbij ook aan uw materiaal. De fiets is afgestemd op Nederlands gebruik, maar remmen hebben het hier veel zwaarder en zullen dus sneller slijten waardoor uw remvermogen afneemt. Dit is niet onbelangrijk bij een lange afdaling.

Voor meer info over routes kijkt u op http://www.bike-arena.de/Touren/Rennrad-Touren2

Ook voor deze activiteit ligt Eslohe mooi centraal zodat u elke dag een andere richting op kunt. Bij terugkomst in ons pension drinkt u natuurlijk een heerlijke weizen alcoholvrij (of met) om lekker bij te komen.

 

FaLang translation system by Faboba